PRS-VM 2022

2022 Precision Rifle World Championships, eller PRS-VM på norsk, ble gjennomført fra 6. til 12. august. Dette er det første PRS-VM i historien, og ble arrangert av International Precision Rifle Federation (IPRF). Nedenfor er en oppsummering av stevnet fra vår leder Thomas Stavdal.

Sindre Nyland i aksjon.

17 Norske PRS-skyttere, fra nord til sør, stilte spente og klare for gjennomføring av PRS-VM, som ble avholdt i Bithce, Frankrike, en liten by nær den Tyske grensen. Det Norske laget var representert i klassene: Open, Mil/LEO, Limited, Factory og Lady.

Lørdag 6. august var start for VM, med registrering av deltakere og våpenkontroll. Det var også vårt første møte med de andre deltakerne fra totalt 26 nasjoner. Det var vår første smakebit på hva som ventet oss av det Franske klima. Gode 30 plussgrader tidlig på ettermiddagen og svak vekslende vind ble fort et tema bland alle deltakerne.

Søndag 7. august fikk vi 50 minutters innskytingstid fra kl. 09:00. Her var det muligheter for å skyte på avstandene 100, 280 og 780 meter for verifisering. Alle skyttere var rett på mål og stemningen var topp.

Klassene Limited, Mil/LEO, Factory og Senior skjøt mandag 8. og onsdag 10. august. Open og Lady skjøt tirsdag 9. og torsdag 11. august. Laginndelingen var en fin fordeling mellom nasjoner og klasser, og på den måten ble man godt kjent med mange andre skyttere. Vi ble som små team, som støttet og hjalp hverandre. Vann, is og solkrem ble delt broderlig mellom alle.

De som hadde fridag stilte opp som supportteam, passet på vi hadde alt vi trengte, samt var med på å legge en slagplan, hjelpe til med spotting og vindbedømming.

Etter totalt fire lange dager, med 11-12 timer på banen i steikende sol, vind og virvlende sand, var nok de fleste ganske slitne. De fleste plasseringer var avgjort i hver klasse, men noen stod ved endt skyting igjen med lik poengsum. Derfor var fredagsmorgenen rigget for omskytning med en skikkelig fartsfylt øvelse, der plasseringen til de med lik poengsum skulle avgjøres. I Mil/LEO kjempet Kristian Gundersen om en mulig tredjeplass. Samt et internt oppgjør om femteplass mellom Daniel Jakobsen og Thomas Stavdal.

Hele det Norske laget gjorde det meget godt og ble virkelig lagt merke til blant de andre nasjonene.

Det Norske Open-laget.

Her er resultatene, og plasseringene i de enkelte klassene, til de Norske deltakerne:
Open:
Jarnes Mydland: 10
Sindre Nyland: 13
Nikolas Omland: 19
Runar Jonsson: 33
Eirik Jensen: 50
Rino Andersen: 55

Mil/LEO:
Kristian Gundersen: 4
Daniel Jakobsen: 5
Thomas Stavdal: 6
Eivind Sæther: 8

Limited:
Ronny Bonnila-Sommer: 9
Harald Nyhus: 12
Arve Lundestad: 15
Atle Tveit: 21

Lady:
Kari Fjellestad: 7
Solveig Engvoll: 9

Factory:
Krister Engvoll: 9

Lagplasseringer:
Open: 3
Mil/Leo: 1
Limited: 3

Alle resultater kan leses her.
Solveig Engvoll ble hedret med egen pris for stevnets yngste deltaker og fikk et eksklusivt gavekort på en Defiance låskasse og en signert Wiebad-pute fra det Amerikanske damelaget.

IPRF har nå begynt å blomstre og arbeidet som er lagt ned begynner å bære frukter, og det er gledelig å å se at flere og flere nasjoner slutter seg til. Neste PRS-VM vil bli avholdt 2024 i Sør-Afrika.