PRS Sunnmøre, en liten rapport

PRS-stevne på Rovde i Vanylven kommune. Utgangspunkt i banen til Sundnes Skyttarlag – en liten velholdt 100 og 200m bane med spektakulær bakgrunn med li og fjell. Her var det satt ut gonger oppover liene. Vi fikk prøvd oss på skyting i oppoverbakke.
Johan Røyseland setter opp gode PRS-stevner, men variasjon og utfordringer, og ingen unntak her. Et lite stevne, men 60-70 skudd tror jeg det var – jeg syns faktisk de svære stevnene er temmelig utmattende, en er avhengig av å gå på “auto” på slutten. Men ikke her.
Jeg har vanligvis lite “vind mellom ørene” på PRS-stevner, prestasjonspresset er ikke veldig høyt, og ting flyter OK – det gjorde det her også, men jeg har ikke opplevd PRS-stevner før der vinden var så viktig : “Velkommen til Vestlandet” ble det sagt, og det er nok noe i det…, det var en temmelig lur vind i virkeligheten der oppe – temmelig sterk til å begynne med, men etterhvert stille på bakken. Likevel var jeg neppe den eneste som opplevde å presse av et “perfekt” skudd, midt i plata… bare for se at plata ikke engang vurderte å røre seg, og høre den dørgende stillheten fra spotteren som helst skulle ha ropt “TREFF”. Den varierte, og den vekslet, og er det noe skiller skyttere her, så er det å kunne følge med på vinden MENS man er i holde og avtrekksfasen – jeg kan det ikke.
Jeg tror jeg hadde lite rene skytefeil, timet ut på barrikaden – jeg bruker for lang tid på de lette skuddene (og bomma til vind uansett) for å holde unødvendig stille – og hadde nok et par vel harde avtrekk over tønna. Bommene var i hovedsak til vind – og siden noen får det til, så er det no man kan lære seg. Jeg prøver…
Uansett, knallbra stevne, knallgøy å treffe folkene fra diverse nettfora, god stemning og alt vel.

Det var mange deltakere som ikke hadde skutt PRS før,men det kunne vært enda flere. Folk skjøt tildels veldig bra med helt vanlige jaktrifler, så man MÅ ikke ha det aller siste og topperste, men klart, det er en god unnskyldning for å kjøpe det  

Blåste litt…

Beskrivelse av øvelsene

Spansk rytter, Vi skulle skyte fra tre ulike posisjoner på denne. Stillingen vi ser her var faktisk utrolig stabil.


Dette er en av grunnene til at jeg liker PRS så godt, man lærer seg å finne støtte  og stabile stillinger overalt, og med hva som helst av hjelpemidler. Det er ikke like karslig som skyte på frihånd, men du verden så mye mer effektivt – f.eks. på jakt. En finner vel kanskje ikke spanske rytttere i skogen, men røtter og vindfall, stammer og gamle harver i jordekanten kanskje.

Rein jaktrifle i sving

Å skyte med reim må man kunne. Det var også en øvelse helt uten hjelpemidler.

Finn best mulig støtte, på bakken, på Lecablokker, på tønner…

PRS stevner tar ofte litt tid, da ikke alle kan skyte samtidig. Er du klar når det er din tur, slik som denne karen, så går stevnet fortere, glattere, OG du skyter bedre. Forbilde  På de “korte” holdene, dvs. ut til 300m eller så, ble det spottet med håndkikkert, det fungerte bra. På langholdene, til 842m som var maks her, så spottet vi med typ 20-60×80 spotteskop. Vinden blåste i stykker kulespor, og og kuler som ikke traff gongen på langholdene var stort sett “lost” – det gjør det vesentlig vanskeligere

Resultatlista

Fra skytinga etter stevnet. Vi måtte vente på ferja uansett, så ble litt koseskyting etterpå. Det er en rund 30cm han skyter på, på 500m…

For de som er interessert i PRS;

https://www.nprf.no/

https://www.facebook.com/groups/PRSNorge/

https://www.eventbrite.com/e/ch-precision-rifle-training-at-ryseland-ranch-aug-17th-tickets-45482144318

K